مشکلات و چالشهایی در حوزه درمان در عسلویه پای لنگ درمان در پارس جنوبی/ عسلویه بیمارستان مجهز میخواهد

🚨 مشکلات و چالشهایی در حوزه درمان در عسلویه
پای لنگ درمان در پارس جنوبی/ عسلویه بیمارستان مجهز میخواهد
🔻شهرستان عسلویه میزبان صنایع عظیم پارس جنوبی است و به عنوان قطب اقتصادی و انرژی محسوب میشود ولی با مشکلات و چالشهایی در حوزه درمان روبرو است.
🔹️ شهرستان عسلویه در جنوب استان بوشهر میزبان پالایشگاههای بزرگی گازی است که بخش عمده گاز کشور را تولید و از طریق شبکههای سراسری به نقاط مختلف کشور گازرسانی میکند.
🔹️ سالها از آغاز روند توسعه پارس جنوبی میگذرد و حالا میزان تولید گاز در این منطقه به اوج رسیده و به غیر از یک فاز همه فازهای این منطقه عظیم گازی که از بزرگترین میدان گازی دنیا تغذیه میکند در مدار تولید قرار گرفتهاند.
🔹️ به غیر از پالایشگاههای گازی، صنایع بزرگ پتروشیمی نیز در شهرستان عسلویه ایجاد شده و چندین طرح بزرگ نیز در حوزه پتروشیمی از این منطقه در حال ساخت است.
🔹️ با وجود پیشرفت صنعتی در منطقه عسلویه و نقش مهمی که این منطقه در اقتصاد کشور دارد، زیرساختهای جنوب استان بوشهر به ویژه شهرستان عسلویه پیشرفت نکرده و مردم این مناطق با محرومیتهای فراوانی روبرو هستند.
🔹️ صنایع مستقر در شهرستان عسلویه بیش از آنکه به مسئولیتهای اجتماعی خود در قبال محیط پیرامونی پایبند باشند، به سود اقتصادی خود میاندیشند و برای مردم میزبان ارزش چندانی قائل نیستند.
🔻پای لنگ درمان در پارس جنوبی/ عسلویه بیمارستان مجهز میخواهد
🔹️ وضعیت بیمارستان عسلویه زیبنده قطب اقتصادی و انرژی کشور نیست و طی سالهای اخیر مطالبه بهبود وضعیت خدمات درمانی در این شهرستان بارها و بارها عنوان شده و علیرغم وعدههای مسئولان، توفیقی در این زمینه حاصل نشده است.
🔻نبود بیمارستان مجهز در عسلویه
🔹️ یکی از شهروندان عسلویه اظهار داشت: شاید نیاز باشد یکی از عزیزانمان در بستر بیماری گرفتار شود تا ضرورت وجود یک بیمارستان مجهز و پیشرفته در نزدیکیمان را درک کنیم.
🔹️ مظفری اضافه کرد: چند روز پیش بود که یکی از نزدیکانمان در اثر سانحه با موتورسیکلت دچار عارضه مغزی شد و پس از اعزام به یکی از مراکز درمانی عسلویه، کمبود تجهیزات و پزشکان متخصص سراسر وجودمان را پر از اضطراب و هراس میکرد.
🔹️ وی بیان کرد: علیرغم تلاش قابل تقدیر کادر درمان این مرکز، نبود بخش آی سی یو و پزشک متخصص ایجاب میکرد بیمار هر چه سریعتر به شهری دیگر اعزام شود و با توجه به وضعیت اضطراری بیمار، ترس از دست دادنش در پروسه زمانبر پذیرش و انتقال به شهرهای مجاور دغدغههای ما را دوچندان میکرد.
کمبود فضا و پزشک
گسیل جمعیت شاغل در شرکتهای گاز و پتروشیمی به منطقه پارس جنوبی که بالغ بر ۷۵ هزار نفر تخمین زده میشود، میزان آلایندگی بسیار بالا ناشی از فلرسوزی و ورود آلایندههای شیمیایی به هوا و دریا که منجر به افزایش انواع بیماریهای قلبی- تنفسی و حتی سرطان شده، تعداد بالای بیماران ترومایی ناشی از حوادث کار و سوانح جادهای ضرورت احداث بیمارستان بزرگ، مجهز و پیشرفته را برای همگان عیان کرده است.
🔹️ در حال حاضر دو بیمارستان در منطقه عسلویه مشغول به خدماترسانی هستند. بیمارستان نبی اکرم (ص) شهر عسلویه که به شدت با کمبود فضا، تجهیزات و کادر متخصص روبروست و به هیچ وجه پاسخگوی نیاز کارکنان و مردم بومی بویژه در شرایط اضطراری نیست و بیمارستان شهید سلیمانی شهر چاهمبارک که متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است نیز با کمبود نیروی متخصص مواجه است و با بیمهها نیز همکاری نمیکند که این امر هزینه مراجعه به این بیمارستان را برای مردم بالا میبرد.
🔻پای لنگ درمان در پارس جنوبی/ عسلویه بیمارستان مجهز میخواهد
مصوبه دولت قبل روی زمین ماند
🔹️ در جریان آخرین سفر حسن روحانی رئیس جمهور سابق کشورمان به عسلویه در اسفند سال ۹۷ کمیتهای ملی برای مقابله با آلودگی هوای عسلویه به ریاست شخص رئیس جمهور و حضور چندین وزیر از جمله وزیر نفت، وزیر کشور و وزیر بهداشت و درمان تشکیل میشود که یکی از مصوبات آن احداث بیمارستان علوم پزشکی با ظرفیت ۱۱۰ تختخواب و اعتبار اولیه ۱۰۰ میلیارد تومان بود که ظرف دو سال با تأمین بودجه از وزارت نفت باید تکمیل شود.
🔹️ بیش از سه سال از آن تاریخ میگذرد و با وجود اتمام دولت دوازدهم، دولت مردمی آیت الله رئیسی هم گویا عزمی برای پاسخگویی به این خواسته به حق مردم عسلویه ندارد؛ چنانکه زمزمههایی مبنی بر مخالفت وزارت نفت و وزارت بهداشت با ساخت این بیمارستان شنیده میشود.
🔻لزوم مشارکت صنایع در حوزه سلامت
🔹️ با توجه به استقرار صنایع بزرگ در شهرستان عسلویه که نقش مهمی در آلودگی این منطقه و حتی بیمار شدن مردم دارند، انتظار میرود که شاهد نقشآفرینی بیشتر این صنایع در خدماتدهی به محیط پیرامونی باشیم.
🔹️ با توجه به استقرار صنایع بزرگ در شهرستان عسلویه که نقش مهمی در آلودگی این منطقه و حتی بیمار شدن مردم دارند، انتظار میرود که شاهد نقشآفرینی بیشتر این صنایع در خدماتدهی به محیط پیرامونی باشیم.
🔹️ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با توجه به وجود بسیار زیاد صنایع در منطقه و مشکلات مرتبط با آن، لازم است برای ارائه خدمات بهتر در نظام سلامت، صنایع مسئولیتهای خود را طبق قانون پذیرفته و انجام دهند.
🔹️ قاسم برجوئیفرد با بیان اینکه حق همه مردم دسترسی عادلانه به خدمات نظام سلامت است افزود: یکی دیگر از راههایی که میتواند مشکلات نظام سلامت را کاهش دهد، کمکهای انسان دوستانه خیرین است.
🔹️ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: هزینههای بالای زندگی در عسلویه و شرایط خاص این منطقه، باعث شده است که کارکنان حوزه بهداشت عسلویه، بیشترین درخواست انتقالی را در بین سایر شهرستانها داشته باشند.
🔹️ محمدامین شایسته نیا سرپرست شبکه بهداشت و درمان عسلویه از تقویت زیرساختهای درمانی در عسلویه خبر داد و گفت: در راستای بهبود زیرساختهای بهداشتی و درمانی در شهرستان عسلویه، طی هفته دولت هفت پروژه حوزه سلامت شهرستان عسلویه به ارزش ۱۲ میلیارد تومان افتتاح میشود.
🔻لزوم ساخت بیمارستان مجهز
🔹️ انتظار میرود سازمان منطقه ویژه پارس جنوبی و شورای راهبردی پتروشیمیهای منطقه عسلویه با درآمد سرشاری که از این منطقه کسب میکنند در راستای بدیهیترین مسئولیت اجتماعی خود که همانا حفظ سلامت بومیان این منطقه زرخیز و کارکنان خود شرکتها اقدام به سرمایهگذاری برای ساخت بیمارستان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی کنند.
🔹️ زمانی عیسی کلانتری رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست میگفت تنها چاره ما برای رفع آلودگی هوا این است که دعا کنیم باد و باران بیاید و هوا تمیز شود.
🔹️ با وجود این کمبودها، اکنون تنها چاره ما هم این است که دعا کنیم تنمان کمتر به ناز طبیبان نیاز داشته باشد./مهر